Υλικά
1 κουτ. γλυκού ξερό κόλιανδρο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 φλιτζ. καφέ γάλα
2 κουτ. σούπας μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη και σκόρδο λιωμένο
0,25 γραμμάρια σαφράν διαλυμένο σε νερό
λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 κούπα καφέ πράσινο τσίλι
Αλάτι
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
10 κάψες κάρδαμο
1½ κουτ. γλυκού κόκκινη πάπρικα
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Για τη σως γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας κάρδαμο σκόνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το κάρδαμο και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 6 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν. Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλάκια από το μείγμα τζίντζερ με σκόρδο, το μπρόκολο, ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους, αλάτι, τη κόκκινη πάπρικα, τον κόλιανδρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα, το σαφράν διαλυμένο σε νερό, μία κουταλιά της σούπας νερό, λίγα φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα, λίγο φρέσκο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες τζίντζερ, λίγο πράσινο τσίλι. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με ασημόχαρτο να βράσει για 35 λεπτά και όταν βράσει τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
Για τη σως γιαουρτιού
Σ’ ένα μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, προσθέτετε το γιαούρτι και μία κουταλιά κάρδαμο. Ανακατεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σως γιαουρτιού και τριμμένη παρμεζάνα.