Παγωτό βανίλια με καραμέλα και αμύγδαλα

571
Παγωτό βανίλια με καραμέλα και αμύγδαλα

Υλικά

1 φλιτζ. βρώμης
1-3 / 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο καρύδια ή αμύγδαλα
1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1-1 / 2 φλιτζ. σιρόπι καραμέλας
2 κιλά παγωτό βανίλιας
1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα (ή τα καρύδια) και την ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Σε ένα αντικολλητικό ταψί, απλώνετε το μείγμα και το ψήνετε στους 180 C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντάς το.

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει. Σε ένα πιρέξ απλώνετε περίπου το μισό μείγμα, προσθέτετε σιρόπι καραμέλας και το παγωτό. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα, ραντίζετε πάλι με σιρόπι καραμέλας και βάζετε το παγωτό στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Πηγή