
Υλικά
Για τη Σάλτσα
15γρ. λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5γρ. τζίντζερ ή κάρυ
Ελάχιστο καυτερό πιπέρι
Αλάτι
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
Για το κοτόπουλο
100γρ. αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
250γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 αυγό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το τζίντζερ ή το κάρυ, αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά. Βάζετε στο τηγάνι την πιπεριά και τις ντομάτες και αφήνετε περίπου για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πιει το ζουμί της. Αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε καλά και διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή.
Για το κοτόπουλο
Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου σε λωρίδες. Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλατοπίπερο και το κύμινο. Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ. Έπειτα βουτάτε τις λωρίδες του κοτόπουλου πρώτα στο αυγό και μετά στο μπολ με το αλεύρι. Τηγανίζετε τα δαχτυλίδια σε καυτό λάδι ώσπου να χρυσίσουν. Τα βγάζετε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα και συνοδεύστε το πιάτο με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα.