Υλικά
400γρ. φύλλο
600γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
600γρ. ζάχαρη
6 ασπράδια αυγών
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Για το σιρόπι
700 γρ, ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 600γρ. ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό και βράζουν ώσπου να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι τελείως κρύο, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα ένα. Ρίχνουμε από πάνω και στρώνουμε καλά το μείγμα σιροπιού καρυδόψυχας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα ένα ένα.
Κόβουμε το γλυκό σε μπακλαβωτά κομμάτια και το ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό να