
Υλικά
1 1/2 φλιτζ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
1/2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
φρέσκια βανίλια
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζ. αποξηραμένα σμέουρα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα σμέουρα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε το μείγμα για να φύγουν όσο το δυνατόν οι σπόροι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μείγμα με μία μεμβράνη. Το τοποθετούμε στην ψύξη για 3 με 4 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ.
Ρίχνουμε το παγωμένο μείγμα σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι και τοποθετούμε και τα ξυλάκια για να είναι σταθερά όταν παγώσει το παγωτό.
Τοποθετούμε τα παγωτά σε μία λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη όσο ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με λίγο βούτυρο ή γάλα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετούμε στη λιωμένη σοκολάτα λίγα αποξηραμένα σμέουρα. Μεταφέρουμε αυτό το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι και βυθίζουμε μέσα το παγωτό ξυλάκι. Τοποθετούμε στη λαδόκολλα ξανά το παγωτό και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγα αποξηραμένα σμέουρα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για μία ή δύο ώρες ακόμη.
Πηγή