
Υλικά:
380 γρ. γάλα πλήρες καρύδας
– 1 ¼ φλιτζ. ζάχαρη
– ½ φλιτζ. σκόνη άγλυκο κακάο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες. Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας και ρίξτε το μείγμα μέσα στον κάδο της παγωτομηχανής δουλεύοντας το μέχρι να πήξει, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε αφού χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ το αποθηκεύετε κατευθείαν στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.