
Συνταγή του Μηχάλη Ντουνέτα
Υλικά
500γρ. καστανό ρύζι για γεμιστά ριζότο
4 κοπανάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
100γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ώριμες τομάτες κομμένες σε καρεδάκια
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
60γρ αρακάς
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
100 ml ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
λίγο σαφράν (προαιρετικά)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες 1 εκατοστού. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με αλατοπίπερο και τις δυο πάπρικες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε την τομάτα, το δαφνόφυλλο και 300 ml ζωμού και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και στη σάλτσα αυτή συμπληρώνουμε ζωμό, ώστε να έχουμε συνολικά 1 λίτρο κόκκινου ζωμού. Μεταφέρουμε το ζωμό σε μια πλατιά κατσαρόλα που μπορεί να μπει σε φούρνο, προσθέτοντας μέσα τον αρακά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το σαφράν, το Agrino Brown Family για γεμιστά ριζότο και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 9-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα. Όταν η παέγια είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και μετά σερβίρουμε.