Κουνουπίδι με Βινεγκρέτ και Αρωματικά Χόρτα

416
Κουνουπίδι με Βινεγκρέτ και Αρωματικά Χόρτα

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κουνουπίδι σε κομμάτια και βράστε το μέχρι να μαλακώσει. Ξεπλύντε το με κρύο νερό και στραγγίξτε το. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε στο μπολ το κουνουπίδι, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.