Υλικά
190 γρ αλεύρι μαλακό
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3 μεγάλα αυγά
200 γρ ζάχαρη
120 ml ηλιέλαιο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κοτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
100 ml χυμό γκρέιπ φρουτ
1 κουτ. σούπας ξύσμα γκρέιπ φρουτ
Για την επικάλυψη
5 κουτ. γλυκού ζαχαρη άχνη
50 ml χυμό γκρέιπ φρουτ
Εκτέλεση
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Παίρνουμε το ξύσμα από ένα γκρέιπ φρουτ και στύβουμε το χυμό του.
Σε κάδο μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά το γιαούρτι. Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού αναδεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του γκρέιπ φρουτ, το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα. Το μείγμα θα είναι αρκετά αραιό.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει καθαρή μια λεπίδα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη
Σε μικρό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό του γκρέιπ φρουτ και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε πάνω από το κέικ. Συνοδεύουμε το κέικ μας με χυμό από γκρέιπ φρουτ ή πορτοκάλι ή ένα τσάι αρωματικό.
Σημειώσεις
Η επικάλυψη είναι προαιρετική και μπορείτε να την παραλείψετε.