
Υλικά
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
300γρ. λουκάνικα
1 κύβο κοτόπουλο
30-35 ρώγες σταφύλι φράουλα
1 φύλλο δάφνη
2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κόκκινο ελαφρύ ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζετε το κοτόπουλο. Αφαιρείτε την πέτσα, το κόκαλο, το λίπος και το κόβετε σε κυβάκια. Το μαρινάρουμε μαζί με το ξύδι, το σκόρδο και τα αρωματικά για περίπου 40 λεπτά. Τοποθετείτε ένα σουρωτήρι με ένα τουλπάνι πάνω από ένα μπολ και σουρώνετε τη μαρινάδα. Στεγνώνετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα λουκάνικα για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Πλένετε το σταφύλι και το προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τη μαρινάδα. Βράζετε το φαγητό για περίπου 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρετε ζεστό και το διακοσμείτε με φυλλαράκια δεντρολίβανου. Ιδανικό συνοδευτικό είναι οι πατάτες και το ρύζι.