
Υλικά
1,8 κιλά μικρά παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
Για τη σκορδαλιλα
2 μέτριες πατάτες
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αφαιρέστε τα κοτσάνια και τα φύλλα από τα παντζάρια. Βράστε τα με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα στη μέση. Βάλτε τα παντζάρια σε μια πιατέλα. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε με το μείγμα τα παντζάρια.
Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τες και λιώστε τες με ένα πιρούνι. Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και βουτήξτε το σε κρύο νερό για 2 λεπτά. Στραγγίξτε το στο στύψτε το καλά. Στη συνέχεια πολτοποιήστε στο μπλέντερ το ψωμί, τις πατάτες και το σκόρδο. Τέλος, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και το χυμό συνεχίζοντας το χτύπημα.