Μακαρόνια σουφλέ

413
Μακαρόνια σουφλέ

Υλικά

200γρ. κοφτό μακαρονάκι
60γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
600γρ. γάλα
150γρ. τσένταρ τριμμένο
100γρ. μιξ τυριών
1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
350γρ. ανάμεικτα λαχανικά
Φέτες ντομάτας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε. Στο μεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το γάλα. Βράζετε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέστε 30γρ. από το τσένταρ, τη μουστάρδα και τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα 3/4 της σάλτσας στο μακαρονάκι μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά.

Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε το υπόλοιπο 1/4 του τυριού. Περιχύνετε με τη σάλτσα το μακαρονάκι και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Γαρνίρετε με τις φέτες ντομάτας, πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.