Cheesecake σαν σουφλέ

218
Cheesecake σαν σουφλέ

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά

100γρ. μπισκότα τύπου μιράντα ή digestive
50γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
100γρ. μαρμελάδα φράουλα ή σμέουρο ή άλλη της αρεσκείας σας
450γρ. τυρί κρέμα
120γρ. ζάχαρη
3 αυγά χωριστά τους κρόκους απ’ το ασπράδι
30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε 6-8 ατομικά πυρίμαχα μπολ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε λεπτά κομμάτια και τα στρώνουμε στον πυθμένα των μπολ. Δεν πιέζουμε ιδιαίτερα γιατί δεν θέλουμε να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση. Πάνω από αυτά βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί και τη μισή από τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη ή με μίξερ χειρός. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, έπειτα το αλεύρι και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε την κρέμα στα πυρίμαχα μπολ, φροντίζοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι πάνω γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και ψήνουμε τα σουφλέ για 12-15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως γιατί θα ξεφουσκώσουν τα σουφλέ.