
Υλικά
8 φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους
3 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
½ φλιτζ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού harissa*
αλάτι χοντρό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κολοκυθάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε 2 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ με τον κόλιανδρο, το χοντρό αλάτι και τη harissa σε ένα μπολ. Αλείφετε με το μίγμα τα φιλέτα του ψαριού και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Ψήνετε το ψάρι για 2-3 λεπτά από την πλευρά του δέρματος και μετά με προσοχή το γυρνάτε και το ψήνετε από την άλλη για 2-3 λεπτά επιπλέον.
Κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες και τις κόβετε ξανά κάθετα σαν μακριά σπιρτόξυλα. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη μία κουταλιά σούπας ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα φιλέτα τσιπούρας με τις ταλιατέλες κολοκυθιού και γαρνίρετε με φετούλες λάιμ. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε πιάτο με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Tips
Η harissa είναι καυτερή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα εξωτικά προϊόντα (ιαπωνικά, μεξικανικά, κλπ.) ή σε εξειδικευμένα καταστήματα.
Ζητήστε από τον ψαρά σας να καθαρίσει και να φιλετάρει τα ψάρια.