Cookies n’ Cream Cheesecake

192
Cookies n' Cream Cheesecake

Συνταγή της Αλεξίας Αλεξιάδου

Υλικά

5 συσκευασίες των 16 μπισκότων γεμιστά με κρέμα
1/2 φλιτζ. μαργαρίνη σοφτ

Για τη γέμιση

1 κιλό τυρί κρέμα
1 φλιτζ. άχνη
2 βανίλιες
1 φάκελο ζελατίνη διαλυμένη σε 4 κουταλιές νερό
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής γεύση βανίλια
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αλέθετε τα μπισκότα στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε τη μαργαρίνη και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια ενιαία μάζα. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα με στεφάνη 26-28εκ. και στρώστε το μείγμα των μπισκότων με τα χέρια σας ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάλτε το στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε τη γέμιση.

Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την άχνη ώσπου να αφρατέψει. Ζεστάνετε για λίγο τη φουσκωμένη ζελατίνη να γίνει διάφανη και ρίξτε τη στο μπολ του μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε ώσπου να σχηματιστεί μια αφράτη λευκή κρέμα για περίπου 4 λεπτά. Αδειάστε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας λειάνετε την επιφάνεια και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σπασμένα μπισκότα ή σιρόπι σοκολάτας.