
Υλικά
1 πακέτο Λαζάνια
500 γρ .κιμά
3 μελιτζάνες φλάσκες
μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ώριμες ντομάτες ντομάτες
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
1/2 ποτήρι νερού κρασί
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
2 φρυγανιές ψιλοτριμμένες με το χέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε τις μελιτζάνες ,τις κόβουμε σε φέτες τις ραντίζουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο να μαλακώσουν. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ,το σκόρδο ,και το κιμά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς πατώντας το κιμά να λιώσει. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό ,το αλάτι ,το πιπέρι, την ζάχαρη ,και σιγομαγειρεύουμε να πιεί το ζουμάκι. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο .
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μία στρώση λαζάνια ,μετά μία στρώση μελιτζάνες ,τυρί τριμμένο σε όλη την επιφάνεια και μία στρώση κιμά.
Ξανά μία στρώση λαζάνια ,μία στρώση τις υπόλοιπες μελιτζάνες ,τυρί τριμμένο και κιμά. Ξαναβάζουμε μία στρώση λαζάνια ,τον υπόλοιπο κιμά και τέλος περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με τυρί κατά προτίμηση μαλακό τύπου γκούντα. Παίρνουμε 2 φρυγανιές και με τα χέρια τις τρίβουμε σε μικρά κομματάκια επάνω από το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.