Υλικά
1,5 κιλό αρνίσιο χεράκι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
12 αγκινάρες
Το χυμό από 3 λεμόνια
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ποτηράκι ούζο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χεράκι του αρνιού, το αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε επάνω του το δενδρολίβανο μαζί με το σκόρδο. Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί με το βούτυρο γάλακτος και τον ζωμό. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις αγκινάρες από όλα τα σκληρά φύλλα και τις αδειάζουμε από το χνούδι. Κατόπιν τις βάζουμε σε νερό με το 1/3 από το χυμό λεμονιού και το αλεύρι για να μη μαυρίζουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσουν. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον άνηθο. Στη 1 ώρα που έχουμε ψήσει το αρνάκι ρίχνουμε τις αγκινάρες μέσα στο ταψί και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα να ψηθούν όλα μαζί. Ελέγχουμε τα υγρά να μην είναι πολλά, προσθέτουμε από πάνω το γιαούρτι και το αφήνουμε να ψηθεί για μισή ώρα ακόμη ή μέχρι να κάνει κρούστα το γιαούρτι.