Κεφτέδες με πατάτα και κολοκυθάκι

190
Κεφτέδες με πατάτα και κολοκυθάκι

Υλικά

2 μέτριες πατάτες χωρίς τη φλούδα τους κομμένες σε κομματάκια
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. φαρίνα
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο + 1 επιπλέον
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
200γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

Βάζετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τη φαρίνα, τα αυγά, το δυόσμο, το βασιλικό και το πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, στραγγίξτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους κεφτές σε ένα ταψί και ψήστε τους σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανοί. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας τους με γιαούρτι ανακατεμένο με τον υπόλοιπο δυόσμο.