1 κιλό κιμά αρνίσιο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 φλιτζ. πολτό ντομάτας
1/2 φλιτζ. ζωμό κότας
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζυμώστε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τη φρυγανιά και το αυγό. Στη συνέχεια πλάστε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σκουπίστε το λάδι από το τηγάνι και βάλτε μέσα όλα τα κεφτεδάκια μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να πάρουν μια βράση και σερβίρετε πασπαλίζοντας τα με το δυόσμο.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο πασπαλίζοντας τα με το πιπέρι καγιέν. Στη συνέχεια προσθέστε τον πολτό ντομάτας, το ζωμό και τη ζάχαρη και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει.