Γλυκό σύκο με κόκκινο κρασί

138
Γλυκό σύκο με κόκκινο κρασί

Υλικά

1,5 κιλό φρέσκα σύκα
650 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
250 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί)
2- 3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα τρυπάμε με τη μύτη ενός μαχαιριού σε αρκετά σημεία. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το ξύδι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι. Ρίχνουμε τα σύκα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Στην αρχή τα σύκα δεν θα καλύπτονται από το σιρόπι, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά αφού βγάλουν τα υγρά τους. Βράζουμε για περίπου 2- 2,5 ώρες μέχρι να πήξει το σιρόπι. Βάζουμε τα σύκα με το σιρόπι τους σε αποστειρωμένα βάζα.