
Υλικά
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
25γρ. βούτυρο λιωμένο
8 φέτες ψωμί φόρμας
200γρ. τσένταρ τριμμένο
250γρ. μιξ τυριών τριμμένο
600γρ. γάλα
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σοτάρετε το μπέικον και τα μανιτάρια για περίπου 3-4 λεπτά. Αλείφετε με το βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και απ τις 2 πλευρές. Έπειτα αφαιρείτε την κόρα και κόβετε την κάθε φέτα στα 4. Στρώστε με το μισό ψωμί ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε από πάνω το μείγμα με το μπέικον και τα μανιτάρια, καθώς και το μισό τσένταρ. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Χτυπάτε σε μπολ το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και ψήνετε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τη συνοδεία μιας φρέσκιας σαλάτας