
Συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου
Υλικά
1 πατάτα, σε κύβους 2-3 εκ.
500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μικρούς κύβους
1 καρότο, σε μέτριες ροδέλες
1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
1 φωλιά φιδές, χοντροσπασμένος
30 ml χυμός λεμονιού
1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους 2-3 εκ.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται. Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Θα υπολογίσετε περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον φιδέ, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο φιδές. Σερβίρουμε με ψωμί και ελιές.