
Υλικά
1 τόνο σε λάδι κονσέρβα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
6 κλωναράκια άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες ψωμί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και του τοστ ) πολύ καλά στυμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αν δούμε ότι το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο ακόμα πολύ καλά στυμμένο ψωμί. Έπειτα πλάθουμε το μείγμα μας σε κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε, τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε καυτό λάδι.