Σουτζουκάκια φούρνου με ελαφριά σάλτσα τομάτας

413
Σουτζουκάκια φούρνου με ελαφριά σάλτσα τομάτας

Συνταγή της Γεωργίας Κοφινά

Υλικά

750γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, χοντρές (μόνο την ψίχα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λιωμένο καλά
¼ φλιτζ. κρασί κόκκινο
1 αυγό χτυπημένο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα


1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κύμινο

Εκτέλεση

Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε καλά. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το αβγό, το κύμινο, το αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. Βουτάτε τα δάχτυλά σας στο κρασί, παίρνετε μικρές ποσότητες από τον κιμά και πλάθετε κλασικά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε το χυμό ντομάτας με το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα της ντομάτας. Τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού τη δάφνη και το ξυλάκι κανέλας. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντας με άσπρο πιλάφι.

Πηγή