Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο
4 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοτριμμένη
2 πιπεριές κόκκινες [μπορούμε και Φλωρίνης]
1 κουτ. σούπας μεγάλη ,η ,αλεύρι,η κορν φλάουρ [χρησιμοποίησα αλεύρι]
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
2 κουτ.σούπας κοφτές βούτυρο η,΄ελαιόλαδο αν νηστεύουμε
1/2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι, μαιντανό
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε σε φυσικό περιβάλλον τον μπακλιάρο ,τον πλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 φλυτζάνια νερό και το σέλινο. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε και τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε και τον χυμό μισού λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά. Συγχρόνως ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε . Διαλύουμε το κορν φλάουρ η το αλεύρι στο 1και 1/2 φλυτζάνι νερό . Σε μία κατσαρολίτσα βαθιά βάζουμε το βούτυρο ,η το λάδι [κατ επιλογήν ] μαζί και το κρεμμύδι το σκόρδο ,1/2 κουταλιά τις σούπας πελτέ [προαιρετικά ]και τις πολτοποιημένες πιπεριές ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας και το αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και τον μαιντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και το φλυτζάνι νερό με το αλεύρι ,η κόρν φλάουρ μαζί με 1 ποτήρι του νερού ζωμό από το ψάρι που βράσαμε . Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και βράζουμε μέχρι να δούμε ότι η σάλτσα μας έπηξε . Βάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα ολόκληρα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ,η ,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα .Νοστιμότατο πιάτο !Καλή όρεξη
Σημείωση
Αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε το ψάρι σε κομμάτια μεγάλα και να το ρίξουμε μέσα στην σάλτσα,διευκολύνει τα παιδάκια πιο πολύ .