Σπαγγέτι με κολοκύθα, φρέσκα βότανα και καμένο βούτυρο

347
Σπαγγέτι με κολοκύθα, φρέσκα βότανα και καμένο βούτυρο

Υλικά

230γρ. σπαγγέτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τρίμμα ψωμιού
αλάτι, πιπέρι
8 κουτ. σούπας βούτυρο
2 φλιτζ. κολοκύθα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. φλοίδες παρμεζάνας
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το τρίμμα ψωμιού για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπέρωσέ τα, μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη. Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , πρόσθεσε την κολοκύθα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά. Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.

Λιώσε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μία-μία τις κουταλιές, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και σοτάρισε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίξε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και την κολοκύθα και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με το τρίμμα ψωμιού, τις φλοίδες παρμεζάνας και τον μαϊντανό.

ΠΗΓΗ