
Υλικά
1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι
2 σκελίδες σκόρδου
2 πορτοκάλια
1 κοφτή κουτ. ξερό δυόσμο
1/4 φλιτζ. Grand Marnier
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
500ml λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C. Πολτοποιούμε στο γουδί το σκόρδο, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τον δυόσμο μαζί με το Grand Marnier ώσπου να ομογενοποιηθούν. Με ένα μυτερό μαχαίρι δημιουργούμε φωλίτσες κατά τόπους στο αρνί και βάζουμε μέσα στην καθεμιά λίγο από το παραπάνω μείγμα. Αλείφουμε το μπουτάκι με το λάδι, περιχύνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 3 ώρες.
Τοποθετούμε το αρνί μέσα σε πήλινη γάστρα. Περιχύνουμε με τον χυμό των πορτοκαλιών και τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C. Περιχύνουμε το μπούτι με τα υγρά που έχει βγάλει, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμη αλείφοντας το μια φορά ενδιάμεσα με τα υγρά του.
Βγάζουμε πάλι το καπάκι, περιχύνουμε το μπούτι με όλο το ζουμί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη αν το θέλουμε πιο κριτσανιστό.