Μοσχάρι στο φούρνο

44
Μοσχάρι στο φούρνο

Υλικά

1,5 κιλό φιλέτο κόντρα βοδινό
1 κύβο βοδινού
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 λεμόνι
3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. τσαγιού αρωματικά φρέσκα ανάμεικτα (Θυμάρι, δεντολίβανο, ρίγανη) ψιλοκομμένα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5-6 πατάτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα. Στύβετε το λεμόνι και κόβετε το σκόρδο σε φετούλες. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το κεςμμυδάκι και διαλύετε σε μισό λίτρο νερό τον κύβο. Τα ρίχνετε όλα αυτά σε ένα μπολ μαζί με το κρασί το ελαιόλαδο, τα αρωματικά και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρνα να αναμειχθούν. Τοποθετείτε το κρέας σε βαθύ σκεύος, το περιχύνετε με τη μαρινάδα και το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. Έπειτα το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου γυρίζοντάς το κατά διαστήματα να πάει παντού η μαρινάδα.

Προθερμένετε το φούρνο στους 180C. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα την οποία περνάτε από σουρωτήρι και κρατάτε στην άκρη. Ρίχνετε στο ταψί περίπου 2 δάχτυλα νερό και το βάζετε στο κάτω μέρος του φούρνου. Τοποθετείτε το κρέας στη σχάρα πάνω από το ταψί και το αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Ψήνετε το φαγητό στο γκριλ για 1 ώρα. Κατά διαστήματα το περιχύνετε με 2 κουταλιές από τη μαρινάδα φροντίζοντας να μην το τρυπίσετε για να μη χάσει τους χυμούς του. Ταυτόχρονα πλένετε καλά τις πατάτες και τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο (με τη φλούδα τους). Ψήνετε για 1 ώρα περίπου. Βγάζετε το ψητό από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί 5 λεπτά. Σερβίρετε κόβοντάς το σε λεπτές φέτες με τις πατάτες. Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με σάλτσα που θα έχει ως βάση ένα γιαούρτι ανακατεμμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά και 1 πρέζα κάρυ.