Υλικά
10 με 12 μύδια με κέλυφος
500γρ. μύδια ψύχα
1 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό, άνηθο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια με το κέλυφος με ένα βουρτσάκι, κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το χνούδι τους. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε όλα τα μύδια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια για περίπου 4 λεπτά. Έπειτα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τη μουστάρδα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού αποσύροντας το τηγάνι από την εστία. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε τα μύδια περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα μουστάρδα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.