Φωλιές με κεφτέδες

148
Φωλιές με κεφτέδες

Υλικά

Για τη ζύμη:

150 γρ. αλεύρι
2 αυγά
300ml γάλα

Για τους κεφτέδες:

500γρ. κιμάς
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
6 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί που λιώνει
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε στην άκρη να σταθεί. Ξεκινάτε να ετοιμάζετε τους κεφτέδες, βάζοντας όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι και το τριμμένο τυρί, σε ένα μπολ. Αναμειγύετε καλά και πλάθετε 16 κεφτέδες. Σε ένα ταψάκι βάζετε το ελαιόλαδο και τους κεφτέδες ψήνοντας τους στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Μοιράζετε τη ζύμη σε 8 ατομικά πυρέξ, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά. Βάζετε ανά 2 τους κεφτέδες, προσθέτετε λίγο τριμμένο τυρί και γυρίζετε ελαφρά τη ζύμη αφήνοντας ένα άνοιγμα σαν φωλιά.
Εναλλακτικά, μπορείτε να μοιράσετε τη ζύμη σε ταψάκι για μάφιν βάζοντας μέσα έναν κεφτέ και λίγο τριμμένο τυρί.

Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η ζύμη και να ψηθούν οι κεφτέδες. Γαρνίρετε με φρέσκο δύσμο και σερβίρετε με πράσινα λαχανικά, ψητές πατάτες και κόκκινη σάλτσα.