
Συνταγή της Αλεξίας Αλεξιάδου
Υλικά
Για τη βάση:
250γρ. αλεσμένα digestive ή μπισκότα με κανέλα
1/2 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
1/4 φλιτζ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
350γρ. ελαφρύ τυρί κρέμα
500γρ. βελούδινο γιαούρτι (αν θέλετε με γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι)
1/4 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
2/3 φλιτζ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας λευκό ρούμι
2 φακελάκια πουτίγκα στιγμής με γεύση βανίλια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη βάση. Στρώστε το μείγμα πατώντας το με τις παλάμες σας μέσα σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 24-26 εκ. καλύπτοντας τον πάτο της φόρμας. Σε μια φόρμα 22 εκ. τα υλικά αυτά καλύπτουν και τα τοιχώματα. Βάζετε τη φόρμα με τη βάση στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ρούμι και την πουτίγκα και χτυπήστε να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα. Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε απαλά. Αδειάστε το μείγμα πάνω στη βάση και αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε γαρνίρετε με σαντιγί και ξύσμα πορτοκαλιού.