
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φέτες τυρί που λιώνει της αρεσκείας σας
1 σκόρδο τριμμένο
30 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας θυμάρι
60ml κρέμα γάλακτος
150ml λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και πιέζετε ελαφρά να ανοίξουν και να ισιώσουν με έναν πλάστη. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, απλώνετε το τυρί και το μείγμα του μπέικον στο κοτόπουλο και διπλώνετε προσεκτικά ώστε η γέμιση να μη βγει έξω. Δένετε το κοτόπουλο με σπάγκο μαγειρικής.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τη μουστάρδα και το κρασί και μαγειρεύετε με σκεπασμένη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Έπειτα βγάζετε προσεκτικά τα ρολά και τα βάζετε σε μια πιατέλα καλύπτοντάς τα ώστε να διατηρηθούν ζεστά. Αφήνετε το υπόλοιπο ζουμί στην κατσαρόλα να βράσει ώσπου να μείνει το μισό και τότε προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρείτε το σπάγκο και κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες. Περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε προεραιτικά με θυμάρι.