
Συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου
Υλικά
250γρ. σπανάκι με λεπτά και τρυφερά φύλλα
6 φέτες μπέικον
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψητή από βαζάκι
1 μικρό φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 αυγά
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κρατάτε μόνο τα φύλλα από το σπανάκι και πετάτε τα κοτσάνια. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε καλά πριν τα βάλετε σε σαλατιέρα. Βάζετε σε ένα ταψάκι το μπέικον και το ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε και σε ψηστιέρα αν έχετε. Βράζετε 2 αυγά να γίνουν σφιχτά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Στραγγίζετε την πιπεριά Φλωρίνης και κόβετε τη μισή σε ζαράκια. Βάζετε την υπόλοιπη στο μούλτι προσθέτοντας το λάδι, το βαλσάμικο, τον άνηθο, το αλατοπίπερο και το μέλι. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ομοιογενές το dressing και μεριχύνετε με μια μικρή ποσότητα το στπανάκι ενώ κρατάτε το υπόλοιπο στην άκρη. Καθαρίζετε και κόβετε τα βρασμένα αυγά στα τέσσερα. Ανακατεύετε τη σαλάτα, προσθέτετε τα αυγά, το μισό κρεμμύδι αφού πρώτα το έχετε κόχει σε λεπτές ροδέλες, τα κυβάκια της πιπεριάς και το μπέικον. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο τυρί της επιλογής σας.