Η κοτόπιτα της μαμάς

334
Η κοτόπιτα της μαμάς

Υλικά

περίπου1/2 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

1 πακέτο φύλλα κρούστας

6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ψιλά καρέ

το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

125γρ. βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 100ml νερό

200ml γάλα εβαπορέ

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

3/4 κουτ. γλυκού πιπέρι 

1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

5 αυγά χτυπημένα

70γρ. φέτα θρυματισμένη

70γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με νερό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε, ενώ αφήνουμε την κατσαρόλα με τα κρεμμύδια σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό κατά 3/4. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κόβουμε και το κοτόπουλο σε κυβάκια. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια το διαλυμένο κορν φλάουρ, το γάλα, τα αυγά, τα τυριά, τα μπαχαρικά, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο από το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε με 6 φύλλα κρούστας τα οποία βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Πάνω στα φύλλα απλώνουμε το μισό μείγμα της γέμισης, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που εξέχουν, στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα τα οποία επίσης βουτυρώνουμε και από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει από κάτω.