Μάφινς με ροδάκινα

188
Μάφινς με ροδάκινα

Υλικά για 12 κομμάτια

250γρ. ροδάκινα κονσέρβας

100γρ. νιφάδες βρώμης

275γε. ξινόγαλα

150γρ. αλεύρι

50γρ. αμύγδαλα ειλέ

40γρ. τρίμμα σοκολάτας

2,1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 αυγό

125γρ. ζάχαρη

80ml σπορέλαιο

100γρ. άσπρη κουβερτούρα και κακάο για το γαρνίρισμα

12 χάρτινα φορμάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφινς. Ρίχνουμε τα ροδάκινα σ’ ένα σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε τη βρώμη με το ξινόγαλα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Κόβουμε μερικά ροδάκινα σε 12 φέτες και τα υπόλοιπα σε κύβους. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το τρίμμα σοκολάτας, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη σόδα. Χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το λάδι, τη βρώμη και τα κυβάκια ροδάκινου. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας γρήγορα.

Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 20-25 λεπτά. Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα κορνέ. Στρώνουμε τα μάφινς με φέτες ροδάκινου, τα πασπαλίζουμε με κακάο και τα γαρνίρουμε με κουβερτούρα.