Ξινολάχανο με πάριζα βραστή

126
Ξινολάχανο με πάριζα βραστή

Υλικά για 4 μερίδες

300γρ. πάριζα βραστή

3 κουτ. σούπας λάδι

Αλάτι, πιπέρι

1,5 λίτρο ζωμό κρέατος

350γρ. ξινολάχανο

2 φύλλα δάφνης

5 ραγοστρόβιλα

150γρ. πατάτες

3 κρεμμύδια

Εκτέλεση

Αφαιρούμε  από την πάριζα την εξωτερική μεμβράνη και την κόβουμε σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις λωρίδες πάριζας. Αλατοπιπερώνουμε, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το λάχανο με τη δάφνη και τα ραγοστρόβιλα και ανακατεύοντας τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο λάχανο και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις λωρίδες πάριζας στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.