Σάλτσα με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα

125
Σάλτσα με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα

Υλικά
240 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
60 γρ. γλυκόζη
320 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη 




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια αφήνουμε στη φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει η καραμέλα βαθύ χρυσό χρώμα. 
Με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς η καραμέλα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον κρέμα.


Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.