Σαλάτα με παντζάρι και κύμινο

339
Σαλάτα με παντζάρι και κύμινο

Υλικά

6 παντζάρια

80 ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

1/2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη

1 κρεµµύδι ξερό, κοµµένο σε λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουµε τα παντζάρια σε αλατισµένο νερό για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν. Τα αφήνουµε µέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να τα κόψουµε. Σε ένα βαθύ µπολ χτυπάµε µε ένα πιρούνι το ελαιόλαδο µε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το κύµινο και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι για να φτιάξουµε ένα ντρέσινγκ.

Φορώντας λαστιχένια γάντια, έτσι ώστε να µη λεκιάσει τα χέρια µας ο χυµός από τα παντζάρια, ξεφλουδίζουµε τους ζεστούς βολβούς. Κόβουµε τα παντζάρια στη µέση και µετά σε λεπτές φέτες και τα βάζουµε στο µπολ µε το ντρέσινγκ. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, τον µαϊντανό και αλάτι και ανακατεύουµε καλά. Σερβίρουµε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερµοκρασία δωµατίου.