Κέικ μελιού με κανέλα

249
Κέικ μελιού με κανέλα

Υλικά

3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
1 1/2 φλιτζ. αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
1κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι τον καφέ και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι τη σόδα και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ με τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα των αυγών.

Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με 1/2 φλιτζ. νερό. Ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένη φόρμα