
Υλικά
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 πράσο σε λωρίδες
2 καρότα σε κορδέλες
3-4 κλωνάρια σέλερι σε λωρίδες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο Λιγκουίνι
5-6 κουτ. σούπας ταχίνι
½ φλιτζ. καβουρντισμένο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε αλ ντέντε τα λιγκουίνι. Παράλληλα σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Καρυκεύουμε τα λαχανικά και μόλις μαλακώσουν προσθέσουμε 1 φλιτζ. ζωμό από τη κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά. Παίρνουμε από τη κατσαρόλα 1 ½ φλιτζ. ζωμό ακόμη και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το διαλύουμε καλά. Από τη κατσαρόλα που βράζουν παίρνουμε τα λιγκουίνι και τα μεταφέρουμε με τσιμπίδα στο γουόκ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερομένο ταχίνι. Ανακινούμε καλά το τηγάνι να καλύψει η σάλτσα το ζυμαρικό. Πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.