Πουγκιά με αρνί

138
Πουγκιά με αρνί

Συνταγή της Ρούλας Ρουσσέα

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνάκι μπούτι ξεκοκαλισμένο
150γρ. γραβιέρα
150γρ. κεφαλοτύρι
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες για φούρνο
6 σκελίδες σκόρδο
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2-3 κουτ. σούπας λάδι
6 κουτ. γλυκού μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Λαδόκολλα και σπάγκο

Για τη γιαουρτοσαλάτα

6 αγγούρια
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 μάτσο ραπανάκια
150γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά
1 βαζάκι αγγουράκι τουρσί
1 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε 6 μερίδες το αρνί. Κόβετε τα τυριά, τις πατάτες και το σκόρδο και τα αλατοπιπερώνετε. Κόβετε τη λαδόκολλα σε κομμάτια 30×30 εκ. Τοποθετείτε 3 κομμάτια λαδόκολλα το ένα πάνω στο άλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουν ένα αστέρι με 12 γωνίες. Λαδώνετε την πάνω πάνω λαδόκολλα. Βάζετε μια ροδέλα ντομάτας και από πάνω το κρέας, τις πατάτες, τις πιπεριές και τα τυριά που έχετε χωρίσει σε 6 μερίδες. Δένετε με σπάγκο τα πουγκιά, τα βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 2 1/2 ώρες.

Για τη γιαουρτοσαλάτα

Κόβετε σε κυβάκια τα αγγούρια και τα ραπανάκια. Λιώνετε το σκόρδο, κόβετε τις ελιές και τα αγγουράκια σε ροδέλες. Ρίχνετε το σκόρδο στο λάδ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αναμιγνύετε όλα τα κομμένα υλικά. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λάδι και περιχύνετε τα υλικά.