Cheesecake λεμόνι

491
Cheesecake λεμόνι

Υλικά

180 γρ. μπισκότα digestive
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για άλειμμα φόρμας
2 λεμονιών το ξύσμα

Για τη γέμιση

500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
200 γρ. ξινόκρεμα (sour cream)
2 λεμονιών το ξύσμα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για γαρνίρισμα

φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C και βουτυρώνετε με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο, τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού/φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη βάση:Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη τριμμένη φρυγανιά και τα αναμιγνύετε καλά ώστε να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς ελαφρώς στη βάση του.

Για τη γέμιση:Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το μαλακό τυρί κρέμα, τη sour cream, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Προσθέτετε τα αυγά σταδιακά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως.

Ρίχνετε το μείγμα γέμισης στη φόρμα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην “αφή” το cheesecake.

Το βγάζετε από το φούρνο “περνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο cheesecake και στα τοιχώματα του ταψιού να ξεκολλήσει και μετά το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Αν δεν το σερβίρετε μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε γαρνιρισμένο με λεπτές φέτες λεμονιού και με φρέσκα φύλλα μέντας.

ΠΗΓΗ