Bucatini all’ amatriciana

344
Bucatini all' amatriciana

Συνταγή του Χριστόφορου Πρέσκια

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια No 2 (για παστίτσιο) ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
350 γρ. μπέικον, κομμένο σε μέτρια καρέ
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
2 – 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, με τα ζουμιά τους
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

τα φύλλα από 5 – 6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο (ή  κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας)

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 – 3  λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμειχθούν.

Αποσύρουμε, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε το μαϊντανό και το τυρί και σερβίρουμε.

Πηγή