
Υλικά
1 κιλό φιλέτα αρνίσια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
1/4 φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε 16 ξυλάκια για σουβλάκια για αυτή τη συνταγή. Βουτήξτε τα σε νερό για μια ώρα περίπου, ώστε να μη σπάσουν και να μην καούν. Κόψτε το κρέας σε κομμάτια 2 εκ. και περάστε τα σε 16 ξυλάκια. Βάλτε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα, ρίξτε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα και κρατήστε τη μαρινάδα.
Ψήστε τα σουβλάκια σε ένα τηγάνι ψησίματος, αλειμμένο με λάδι ή σε μπάρμπεκιου, αλείφοντάς τα κάπου κάπου με τη μαρινάτα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.