Σβίγγοι

217
Σβίγγοι

Συνταγή του Γρηγόρη Γαστεράτου

Υλικά

250ml νερό
120γρ. αγελαδινό βούτυρο
130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ελάχιστο αλάτι
Μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και λεία ζύμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα. Βάζουμε ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Με ένα λαδωμένο κουτάλι παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη στο μέγεθος καρυδιού περίπουκαι τις τηγανίζουμε λίγες λίγες στο καυτό λάδι μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρουμε τους σβίγγους ζεστούς γαρνίροντας με μέλι και κανέλα.